Laatste bericht vanuit Nieuw Zeeland
24 december 2008 - Auckland, Nieuw-Zeeland
Nieuw Zeelands nieuws van de dag: Omdat de weeksalarissen van de buschauffeurs uit Auckland nog niet binnen zijn (en dus niet voor kerst), heeft de vakbond de chauffeurs geadviseerd mogelijk te staken de aankomende twee kerstdagen, als er niets geregeld is. Normaal gesproken zijn de busritten gratis met kerst. Nu waarschijnlijk niet.
Ons nieuws van de dag: Bijna thuis. En aan het nieuws hierboven te lezen, kan ik (Danielle) al snel weer wennen aan het werkende leven. Ook hier is het druk bij de vakbond :-). Onze laatste dag in NZ is aangebroken. Vanmorgen hebben we onze auto ingeleverd (morgen gesloten vanwege kerst) en hebben nog even van Auckland genoten.
We hebben een fantastische vakantie gehad, 4885 km afgelegd, waarin we heel veel gezien, gedaan, geproefd en gekocht hebben. Voorafgaand aan de reis hadden we een top 10 van activiteiten samengesteld (zie eerste bericht), waarvan we er 6 1/2 gedaan hebben. Achteraf hebben we naast die 6 ook hele mooie andere activiteiten gedaan die absoluut in een top 10 thuishoren.
Daarom hierbij onze top 10 van hoogtepunten:
1. Abseilen, canyoning, zwemmen, klimmen, duiken en klauteren in de Waitomo Caves (zie bericht 18 dec)
2. Heli-hike op de Franz Josef gletsjer (zie 5 dec)
3. Wandelen en kajakken in het Abel Tasmanpark (zie 2 dec)
4. Wildlife encounter op de Otago Peninsula (geboorte zeehond gezien!) (zie 14 dec)
5. Bezoek aan Hidden Valley (zie 27 nov)
6. Zeilen en dolfijnen spotten in de Bay of Islands (zie 21 dec)
7. Flying Fox in de Gravity Canyon (Marcel) (zie 16 dec)
8. Paragliden in Queenstown (Danielle) (zie 10 dec)
9. Varen tussen de fjorden van de Milford Sound (zie 11 dec)
10. Zorben in Rotorua (zie 26 nov)
En dan hebben we al die mooie stranden, bergen, fjorden, rivieren, meren, weilanden, dieren en wandeltochten niet eens mee genomen....
We vonden het erg leuk jullie reacties te lezen. Morgenmiddag vliegen we naar Seoul waar we dit keer een stopover van 12 uur hebben incl. hotelovernachting en komen de 26e rond het middaguur weer aan in Nl waar ons een zes-gangendiner staat te wachten.....
We wensen iedereen hele fijne feestdagen en tot de volgende reis!
Heb net nog even vluchtig jullie reisverslagen doorgenomen, klinkt behoorlijk spectaculair, daar kan India niet tegenop! Moet je morgen weer aan de slag? Heel veel sterkte daarmee. Inger en ik genieten nog even van onze vakantie (alhoewel ik me er ook op verheug Rob weer te zien)
We proberen met Oud en Nieuw nog te sms-en maar mocht het niet lukken, alvast een goed Oud en Nieuw toegewenst en tot volgend jaar!
Liefs Tonke