Rotorua: geisers, zorbing en hangi
26 november 2008 - Rotorua, Nieuw-Zeeland
Nieuw Zeelands nieuws van de dag: Vandaag ontmoet het Nieuw Zeelandse rugbyteam ‘the all blacks’ de Britse koninging, omdat zij sinds meer dan 25 jaar de World Cup gewonnen hebben.
Ons nieuws van de dag:
Vanmorgen zo waar drie uur langer geslapen, tot maar liefst 6 uur! De jetlag begint langzaam af te nemen. Na het ontbijt zijn we Te Puia ingegaan en hebben daar de geisers en modderpoelen die we vanaf ons balkon kunnen zien, van dichtbij bekeken.
Een raar fenomeen zo’n spuitende geiser, maar Japanners die er foto’s van willen maken, zijn nog vreemder. Wat kunnen die mensen vreselijk irritant zijn om een foto te kunnen maken zeg…
We besloten na de geisers iets actiefs te gaan doen en zijn gaan zorben. Zorben is eigenlijk niets meer dan jezelf in een grote doorzichtige bal van een heuvel te laten rollen. Je kruipt als het ware een bal in een bal in. Daar ligt óf een laag water in, waarin je meeglijdt, of je laat je vastbinden. Wij kozen voor het eerste. Met de auto werden we bovenaan de heuvel afgezet en als een rat in een tredmolen startten we de tocht naar beneden en vielen al snel op ons gat. Heen en weer geslingerd van links naar rechts ga je dan langzaam aan naar beneden….
Die avond besloten we de dag af te sluiten met wederom iets cultureels. We hebben een hangi bijgewoond van de maori: een traditionele avond met zang, dans en eten en er veel geleerd van hun cultuur. Een mooie afsluiting van een mooie, drukke dag.
Ria van Essen:27 november 2008Wat gaaf, waren jullie niet bont en blauw?
Danielle:29 november 2008Valt best mee. Het is allemaal plastic :-)
simone:29 november 2008hoi danielle en marcel wat ontzettend leuk om je zo te volgen en wat is het mooi daar gr simone
Marije:6 december 2008Dat zorben vond ik zo supergaaf. Lees het net pas dat je het toch gevonden hebt. Hoe vond jij het?
Joyce Malka:23 december 2008Wat leuk dat jullie gezorbd hebben. Kon je maag daar wel goed tegen?