Bay of Islands
20 december 2008 - Paihia, Nieuw-Zeeland
Nieuw Zeelands nieuws van de dag: Een visser uit Auckland is door een haai in zijn been gebeten, maar heeft de beet overleefd.
Ons nieuws van de afgelopen twee dagen: Gistermorgen hebben we met stralende zon Waitomo Caves verlaten voor een lange autorit richting het noorden. Via een korte stop in Hamilton (Starbucks en Roxy winkel, dus geslaagde stop :-)) reden we door naar Auckland en kwamen we voor het eerst deze vakantie in een file terecht. Aan het eind van de middag bereikten we Whangarei, de grootste stad van Northland, waar we ’s avonds nog even naar de bioscoop zijn gegaan: Madagascar II.
Vanmorgen ging de tocht een klein stukje verder naar het noorden: Paihia, in de Bay of Islands. We hebben een korte stop gemaakt bij de Whangarai Falls, de meest gefotografeerde waterval van Nieuw Zeeland en nu dus ook door ons... We slapen in een gezellig hostel en hebben ook vandaag, ondanks de vreselijke weersvoorspellingen een redelijk mooie dag gehad. Weliswaar niet zonnig, maar wel erg warm. Als het hier 20 graden is, voelt het aan als 25 omdat de ozonlaag een stuk dunner is. Eindelijk een beetje mazzel bij ons, want op het zuidereiland heeft het zelfs gesneeuwd en dat terwijl de zomer hier begonnen is.
We hebben de ferry naar het nabij gelegen eiland Russell genomen. Russell was de eerste Nieuw Zeelandse hoofdstad nadat de Europeanen hier gekomen zijn. Een pittoresk eilandje met allerlei Victoriaanse huizen, restaurantjes en cafe’s. Heerlijk om hier onze vakantie te eindigen. Lekker aan het strand in een relaxte omgeving. Kunnen we deze laatste dagen even lekker bijkomen van alles wat we tijdens deze reis gezien en gedaan hebben.
Vanavond gaan we vooral relaxen met onze fles wijn op het balkon, want morgen zijn we weer de hele dag op pad. Waarschijnlijk wordt dat de laatste trip die we gaan maken, voor we donderdag weer het vliegtuig in stappen. We gaan morgen zeilen en zwemmen met dolfijnen!

Leuk om af en toe de verhalen te lezen en foto's te zien! Zijn jullie Rick en Ilse al tegen gekomen, of eigenlijk: meneer en mevrouw Van Winden. Ze zijn nl. op Cook Islands getrouwd. (Wist ik al, maar mocht niks zeggen van tevoren.)
Veel plezier nog de laatste dagen!
Groetjes,
Laurine