Fjorden en wildlife in de Milford Sound

11 december 2008 - Milford Sound, Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeelands nieuws van de dag: Sinds de start van de recessie zijn de voedselprijzen hier met 10.3 procent gestegen. Voor ons is het hier echter allemaal nog heel goedkoop...

Ons nieuws van de dag: Wat een dag! Wat hebben we vandaag weer een hoop moois gezien in de prachtige natuur van dit land. Samen met 6 andere passagiers startte vanmorgen om 9.00 uur ons uitstapje onder begeleiding van een gids van Te Anau naar de fjorden van de Milford Sound. De zon scheen flink in Te Anau, dus we hoopten op weer een mooie dag, maar hoe dichter we bij de fjorden kwamen hoe meer bewolking er kwam. Typisch voor deze regio, waar het 97% van de tijd regent. We hebben een paar kleine buitjes gehad, maar het verder droog gehouden. De bewolking gaf het geheel zelfs iets mysterieus.

Na een uur rijden tussen stukken regenwoud en allerlei soorten bloemen en bomen, kwamen we de eerste vogel tegen die veel voorkomt in Fjordland, maar verder op niet veel plekken ter wereld: de Kea, een alpine papagaai. Deze vogel is inmiddels al zo gewend aan toeristen dat hij zelfs poseert voor een camera! Weer een uur later kwamen we bij de ‘haven’ waar onze cruiseboot vertrok. Net als ons busje, kozen we voor een kleine boot, zodat we zo dicht mogelijk bij de dieren die her leven konden komen. Zo hebben we de Fjordland pinguïn gezien, de kleinste pinguïn ter wereld met hele mooie grote gele wenkbrauwen (zie foto) en een stuk verder een grote groep zeeleeuwen. Terwijl we foto’s maakten van de zeeleeuwen, werden we verrast door twee grote en een kleine dolfijn die om de boot heen gingen zwemmen.

Naast tal van foto’s van al deze dieren, hebben we ook heel veel watervallen en mooie bergen vastgelegd. Bij terugkomst in het hostel, bleken we meer dan 100 foto’s te hebben gemaakt vandaag. We hebben een kleine selectie van 10 foto’s op het weblog geplaatst.

1. Tony Gimberg:
    11 december 2008
    Hé Marcel,

Gave vakantie. Komen alle herinneringen weer naar boven toen ik daar zelf op vakantie was.

Als je nog meer pinquïns wilt zien dan kan je als je straks in Dunedin bent naar de Otago Peninsula gaan waar je de yellow-eyed pinquïn in het wild van heel dichtbij kan bekijken.

Nog veel plezier.
  2. Ria van Essen:
    11 december 2008
    wat gaaf jongens,
    's ochtends en 's avonds open ik altijd eerst de mail om te zien of er weer nieuwe berichten zijn en dat is ook meestal wel het geal; leuk hoor. Hier plenst het alleen maar.

Ria
  3. Ilona:
    12 december 2008
    Hallo Marcel en Daan,
    heb net lekker op m'n gemakkie jullie verhalen gelezen. Wat een onwijs mooie plekken allemaal, jullie hebben het vast geweldig naar je zin. Neem aan dat jullie veel meer foto's hebben gemaakt, dus ik ben benieuwd!
    Voor jullie even de updates van hier:
    Wintertennis gaat goed, vorige week weer 4-0 gewonnen! Wij hebben een Wii! En Bert en Syl ook!
    En verder kachelen we hier lekker naar de kerst....
    Tot jullie volgende bericht!
    Ilona (en Richard)