Wandelen en kayakken in het Abel Tasman Park

2 december 2008 - Abel Tasman National Park, Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeelandse nieuws van de dag: Op de Mount Cook in het zuidereiland zijn gisterochtend twee Japanners gespot in een rode tent boven op de berg. Ze zitten er al minstens vijf dagen vast en gisteren en vandaag hebben reddingswerkers geprobeerd ze te redden en/ of van proviant te voorzien, maar het is vanwege het slechte weer nog niet gelukt.

Ons nieuws van de dag:

Eigenlijk is het nieuws van de afgelopen twee dagen. Die hebben we namelijk doorgebracht in het Abel Tasman National Park, vernoemd naar De Zeeuwse zeevaarder die in de 18e eeuw die land ontdekte en het de naam Nieuw Zeeland gaf. We kunnen ons uitstapje niet beter omschrijven dan in de legendarische woorden van de Tempo Team medewerker: “Het waren twee fantastische dagen!”.

Vanaf het strand van Kaiteriteri voeren we in anderhalf uur tijd met de watertaxi naar Awaroa. Onderweg maakten we daar korte stops langs bekende plekken, zoals de split Apple rock (zie foto) en een aantal eilanden, waarvan een paar omgeven door zeehonden en vogels (zie foto). De eerste dag brachten we al wandelend door het park met prachtig verschillende vegetatie en regelmatig uitzicht op de baaien met witte stranden door (zie foto’s). Na ongeveer 10 km wandelen, kwamen we aan bij onze trekkershut in Bark Bay, waar we die nacht samen met zo’n 20 andere mensen met verschillende nationaliteiten sliepen (zie foto’s).

De volgende ochtend werden we wakker met een stralende zon en legden we de laatset 16 km terug naar Kaiteriteri per kayak af. Het was geweldig mooi en heel leuk om te doen, maar 6 uur kayakken op zeewater is erg vermoeiend! Marcel had het halverwege eigenlijk al gezien en heeft de laatste drie uur dan ook met flinke tegenzin doorgepeddeld, maar gered! Met het kayakken kwamen we op bijna 10 meter afstand van de zeehonden. Heel bijzonder.

’s Avonds vielen we van alle vermoeidheid en mooie ervaringen om 20.00 uur al in slaap………..