Aftellen

6 november 2008 - s-Gravenhage, Nederland

Beste allemaal,

Na 9 maanden wachten, is het bijna zover! Negen maanden hebben wij in blijde verwachting uitgekeken naar wat over twee weken eindelijk gaat gebeuren: onze reis naar Nieuw Zeeland! Onze eerste echte vakantie samen en oh wat hebben wij er zin in! Zo'n lange voorbereidingstijd is leuk, want er is zoveel te doen in NZ. Maar zo'n lange voorbereidingstijd kan ook in je nadeel werken, juist omdat er zoveel te doen is :-). Keuzes maken in activiteiten & bestemmingen is iets waar we ons de laatste weken mee bezig hebben gehouden. We zijn uiteindelijk uitgekomen op een (in onze ogen) hele mooie, gevarieerde en actieve samengestelde reis. De route daarvan hebben we alvast aangegeven op de kaart, maar...... aangezien we op één activiteit na nog niets hebben vastgelegd, kan dat elke dag veranderen.

Onze top 10 van highlights die we sowieso willen doen, is in elk geval als volgt:

1. Heli-hike op gletsjer

9. Filmlocaties van Lord of the Rings bekijken bij Wellington

10. Cave raften bij Waitomo Caves

1. Vanessa Beijersbergen van Henegouwen-Dantuma:
    Hoi Danielle & Marcel,

Klinkt geweldig allemaal, ik ben jaloers! Veel plezier.

Groet Vanessa
  2. Ria van Essen:
    7 november 2008
    lijkt me hartstikke leuk om alles wat jullie meemaken te lezen. Als ik nu jullie 10 highlights zie, krijg ik ook meteen de kriebels om weer naar Nieuw Zeeland te gaan.
  3. Carola:
    7 november 2008
    Gaaf hoor!!!! Wij zijn natuurlijk mega jaloers op jullie!
  4. Carla:
    7 november 2008
    Onwijs goede, gezellige, veilige vakantie toegewenst. Ik ga jullie zeker volgen.
  5. Colette:
    7 november 2008
    Tsjee Daan, wat een supergave dingen! Stelletje actievelingen;-) Geniet ervan en ik zal jullie zeker volgen.

Liefs Co
  6. mies:
    7 november 2008
    Heel erg kicken. Bofkonten. Nog een paar extra's voor je lijstje:
    - mosselen eten in kaikoura (check de wildlife rescue hostel en blijf een paar dagen)
    - lotr locaties rond queenstown
    - naar de film in wellington
    - vulkaanrandrondwandeling in christchurch
    - vooral vooraf "The making of"-s Lotr films bekijken
    Heel veel genieten aotearoa!
  7. mark en cobie:
    7 november 2008
    nou luitjes het gaat ineens erg snel we gaan jullie zeker volgen, geniet er van. mark en cobie
  8. Wendy:
    8 november 2008
    Oh oh oh wat gaat het weer kriebelen ;-) Kben er in gedachte bij. Geniet ervan!
  9. Ilona:
    Enjoy, enjoy :)

Liefs!
  11. Julien:
    10 november 2008
    Programma ziet er leuk uit. Veel plezier!
  12. Remco:
    11 november 2008
    Ja dat word een vette reis. zo lastig om dat te plannen he... Vergeet je niet de Thrillogy bungy jumps in queenstown, de NEVIS moet gesprongen worden!
    Of de Jetboat tour!! zo vet Als je dat doet wel bij skippers canyon (queenstown), de trip naar die boat is al de moeite waard en een excursie op zich!! ook langs Lotr lokaties.
    Misschien als je een middag over hebt bij Rotuora in de buurt: Hidden valley opzoeken.

nou is zoveel te doen daar, naja veel plezier iig ik zal zeker af en toe hier komnen kijken!!!
  13. Sylvia:
    12 november 2008
    Jeetje jongens: het gaat nu gebeuren. Enorme gave planning en ik wens jullie heel veel plezier!

x
  14. Lindsay:
    12 november 2008
    Super Daan! Leuk dat jullie deze reis gaan maken. Is 5 weken wel genoeg voor al jullie plannen?? Heel veel plezier alvast!!
  15. Emmy:
    12 november 2008
    Leuk programma hebben jullie er van gemaakt, ziet er goed uit hoor!!

Heerlijk, VIJF WEKEN!!!!! Alhoewel...

Eigenlijk is het ook maar een vreselijk land dat NZ. Ben er eens geweest... al die lelijke bergen, die afgrijselijke fjorden en gletsjers... en dan al die rotschapen! Over de dolfijnen zal ik het maar helemaal niet hebben; ze lijken zo lief maar ondertussen...

Nee, ik denk dat jullie er echt helemaal niks aan gaan vinden daar hoor...

Maar desondanks wens ik jullie toch een hele fijne reis ;-)

PS: het valt niet op dat ik jaloers ben toch??? ;-)

Groetjes Emmy
  16. Henk:
    Piepeltjes,

Tijd om groen van afgunst te gaan worden. Tevens een halve flashback van eigen ervaringen. Ik heb een 'redelijk uitgebreid' reisverslag geschreven dat ik jullie nog zal mailen. Mogelijk brengt het je nog op ideeen.

Take care,

Henk (van Joyce)
  17. Joyce Malka:
    12 november 2008
    Hey, wat een vervelend lijstje om af te werken zeg! Ik ga lekker meegenieten via deze site van jullie geweldige reis. Geniet ervan, X J.
  18. Carolien:
    Heeeeeeel veel plezier!
  21. Suzan:
    17 november 2008
    Hey ondernemende typjes,
    We hebben er zin in! Ik wens jullie enorm veel plezier.
    Geniet ervan!
  22. Steven van Cauter:
    17 november 2008
    Heel veel plezier jullie twee! Geniet ervan!
  23. Leanne:
    20 november 2008
    Heeeel veel plezier de komende weken!
  24. Dianthe:
    21 november 2008
    Hi Daan & Marcel,

Waanzinnig veel plezier in NZ!! Ben erg benieuwd naar de spannende verhalen.

liefs,
    Dianthe
  25. Tascha:
    21 november 2008
    Heel veel plezier daar....lijkt onsheel vervelend om daar naar toe te gaan...bah zijn dan ook helemaal niet jaloers op jullie! Zal de komende weken deze site in de gaten houden.

We gaan afspreken wanneer jullie terug zijn!

Dikke kus Tascha en Alice
  26. Tonke van de Ven:
    22 november 2008
    Hai wereldreizigers,

Woensdag nog een film gekeken die zich in Nieuw Zeeland afspeelde (Brideflight): ziet er mooi uit daar!

Hoop dat jullie een goede reis hebben gehad en heel veel plezier natuurlijk!!!!

Groetjes,
    Tonke
  27. Hetty de Klerk:
    23 november 2008
    Lieve Daan en Marcel.

Een hele fijne vakantie. Ik hoop dat jullie alles kunnen doen wat jullie willen.
    Blijf jullie volgen.

Kus Hetty (en Willem).
  28. Birgitte Mohrmann:
    23 november 2008
    Hoi Daan, hoe gaat het met jullie? Goede reis gehad en volop al aan het genieten? Heel veel plezier!!!

Veel groetjes,
    Birgitte
  29. Alice:
    24 november 2008
    Zooo wat een lijst.....wauw ...ben helemaaaaaaal niet jaloerssssssss! Genietttttttttt!
    X Al