Veilig aangekomen

24 november 2008 - Auckland, Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeelands nieuws van de dag:  De nieuwe premier John Key is vandaag begonnen met zijn baan en alle inwoners van Nieuw Zeeland volgen hem op de voet.

Ons nieuws van de dag:

Na een lange, vertraagde en vooral turbulente vliegreis, zijn we vanmorgen op tijd aangekomen in regenachtig Auckland. Vanwege het slechte weer in Europa was ruim driekwart van alle vluchten uren vertraagd of geannuleerd, maar gelukkig hadden wij slechts een uur vertraging. Samen met honderden Koreanen en een enkele Europeaan stegen we de lucht in, waar de hagel en wind voor veel turbulentie zorgden. Eenmaal aangekomen in Seoul na 10 en een half uur vliegen, dwarrelden we wat rond over het vliegveld en kon Marcel eindelijk voor het eerst zijn ogen even sluiten (zie foto).

Twee uur later mochten we het volgende vliegtuig alweer instappen, dat ons naar Auckland bracht. Deze vlucht was wat turbulentie betreft nog erger. Zo hadden we de laatste drie uur van de 11 en een half uur durende vlucht constante turbulentie en bleef het teken ‘riemen vast’ de hele tijd branden. Koreanen blijken daar maling aan te hebben en besloten massaal juist op die momenten naar de wc te willen gaan, wat ervoor zorgde dat ze één voor één tot vier maal toe werden teruggestuurd door een stewardess die ze elke keer weer hetzelfde verhaal konden vertellen. Hardleers dus…..Wij hadden onze eigen problemen door de turbulentie. Marcel deed alle moeite om zijn volle koffiekopje aan zijn mond te brengen, maar morste meer dan hij drinken kon. Ik had een privé team aan stewardessen om mij heen verzameld die me steeds weer van nieuwe spuugzakjes, tissues en glaasjes water konden voorzien, omdat mijn maag een eigen vliegroute had ontdekt.

Zondagochtend, 23 november om 10.25 uur lokale tijd landden we dan eindelijk in Auckland en nooit eerder was ik zo blij als nu om het feit dat er weer een stabiele grond onder mijn voeten zou komen. Later in de middag kwamen we er ook achter dat het tijdstip waarop we geland zijn perfect was. Die middag landde het Nieuw Zeelandse rugbyteam, dat sinds jaren de World Cup gewonnen gewonnen had in Australië, op hetzelfde vliegveld en het was er toen helemaal afgeladen met mensen, auto’s en bussen. Wij konden nu nog rustig rijden rondom het vliegveld met onze bolide voor de aankomende paar weken (een suzuki swift) en dat bleek nodig te zijn. Bij elke bocht deed Marcel de ruitenwisser aan, i.p.v. de richtingaanwijzer en ondanks alle pogingen om links aan te houden, ging het bij één bocht toch mis (te laat de afslag gezien) en besloot Marcel spookrijdend die baan alsnog op te rijden. De tegenliggers konden daar minder hard om lachen….We hebben de autorit overleefd en verweten het maar aan de lange uren waarop we al wakker waren.

Eenmaal aangekomen in ons hotel in de wijk Parnell (op aanraden van Joyce die hier gewoond heeft) genoten we van een absoluut nodige douche en gingen regenachtig Auckland in. We kwamen helemaal bij toen we eenmaal onze eerste caramel machiato bij de Starbucks ophadden met een stukje carrot cake en keken ondertussen hoe mensen op 192 meter hoogte vrijwillig van de Auckland Sky Tower sprongen. De adrenaline van dit land kwam meteen weer naar boven. Omdat het zo regenachtig was en wij helemaal gaar waren, hielden we het niet lang meer vol en liepen terug naar het hotel waar we om 19.00 uur zijn gaan slapen.

Inmiddels is het hier maandagochtend, 24 november. Het regent nog erger dan gisteren en daarom zijn we maar niet met de ferry naar Waiheke Island gegaan, zoals we hadden gepland. We zitten nu wederom bij de Starbucks en gaan straks wat musea bezoeken. Morgen begint de grote reis :-).

1. Annemieke:
    23 november 2008
    Hi Daan en Marcel, fijn dat jullie goed zijn aangekomen. Ik heb nog aan jullie gedacht vrijdag. Wat een weer en een hoop vertragingen hoorde ik. Gelukkig viel het mee voor jullie! Jammer dat het zo regent. Hopelijk zijn de voorspellingen beter...Hier sneeuwt het natte drab. Goede reis verder! Liefs, Miek
  2. Tante Marian:
    Hoi Daantje en Marcel,
    wat leuk om jullie op deze reis te volgen en dan die top 10, daar zou ik ook nog wel wat dingen van willen doen! Starbucks en carrot cake, (ben helemaal niet jaloers hoor!)
    Ome Cor en ik wensen jullie heerlijke weken toe en goede reis, groetjes uit Rijen!
  3. Alice:
    24 november 2008
    Schatjes, fijn dat jullie heelhuids zijn geland! Alleen die regen blehhhh! Heb er de ballen verstand van hoe laat het nu bij jullie is maar hier 2:10 in de nacht....ach ja ik moet echtttt naar bed, maar ff dag zeggen moet kunnen haha!
    Ben benieuwd hoe de GROTE reis gaat verlopen, maar dat zal ik vast en zeker hier gaan lezen!
    Ik verwacht veel foto's met tekst, want tja die fotoroman's van Daan blijven toch de beste!
    Skatties heel veeeeeeeeeel plezier en een beetje voorzichtig doen he! Dikke kus van Al en ik weet zeker ook van Tas
  4. Ria van Essen:
    Hallo Daantje en Marcel,

lekker die Starbucks koffie en carotcake en leuk dat je al zo snel gemaild hebt.
    Marjet hoorde van haar schoonmoeder (die in het zuiden van het Noordereiland woont) dat het daar zondag 22 graden is. Dus dat belooft toch wel wat voor jullier.

groetjes en kussen van pappa en mij
  5. Sharon:
    Hello there,
    Blij te horen dat jullie goed zijn aangekomen!
    Enjoy!

Groetjes Sharon M;-)
  6. Yvonne:
    Hiiiiiiiiiii,

Wat leuk geschreven! Je maag die een eigen vliegroute heeft ontdekt --> die houden we erin hahaha.
    Minder voor jou natuurlijk.
    Geniet lekker, hier is het aan het sneeuwen en koud!
  7. Ramon en Linda:
    Hoi Marcel en Danielle,

Leuk om jullie verslag te lezen. Gelukkig vlucht achter de rug en nu leklker genieten van de vakantie. Altijd al geweten dat Marcel geen auto kan rijden (vast z'n rijbewijs gehaald bij een pakje boter, haha !)

Groetjes Ramon en Linda en kids
  8. Suzan:
    25 november 2008
    Hey avonturiers,
    Zo, en nu maar genieten van al het moois daar!
    Veel plezier
    kus Suzan
  9. Rob:
    25 november 2008
    Hoi nieuwe zeeuwen, hoe spreek je Whitianga uit?
    Ben benieuwd naar de foto's, groetjes.
  10. Joyce Malka:
    23 december 2008
    Hey, van mij komen er late reacties. Ik heb alles opgespaard en ga nu lekker in een keer het verhaal lezen. Wat herkenbaar dat gedoe met de auto en de ruitenwissers ipv richting aangeven :-)
    Daantje, ik kan goed begrijpen dat je maag niet meer wilde meewerken. Wat een onwijs lange vlucht zeg, wist niet dat jullie maar 2 uur stop in Seoul hadden. Het lekkerste is onderweg een nachtje in een hotel verblijven, ik lees braaf verder en ontdek dan wel of jullie dat op de terugweg wel ingepland hebben. X, Joyce