Van Turangi naar Waitomo Caves
17 december 2008 - Waitomo Caves, Nieuw-Zeeland
Nieuw Zeelands nieuws van de dag: Een Nieuw Zeelander hangt mogelijk een straf van 20 jaar boven het hoofd vanwege drugssmokkel in Thailand.
Ons nieuws van de dag: De Tongariro crossing kon vandaag helaas niet doorgaan vanwege sneeuwval op de bergtoppen. Vroeg vertrokken wij dan ook al uit Turangi, want wat wilden wij daar graag weg! We hebben op aardig wat plekken geslapen en ik heb wereldwijd een behoorlijk aantal hostels meegemaakt, maar deze was echt treurig. Alles was oud, incompleet, vies en gehorig. Het dorp zelf had al niet veel beters te bieden. Zo hebben wij de avond gisteren doorgebracht in de gamezaal van de Burger King, omdat verder alles gesloten was om 20.00 uur! Nadat we vanmorgen brak opstonden (we sliepen precies naast de snelweg waar veel trucks ’s nachts langs rijden), hebben we gedoucht in de niet afgeschermde ruimte en wilden we nog snel ons ontbijt wegwerken in de vuile keuken. Na het zien van een muis in de gootsteen, was echter ook meteen onze eetlust weg en reden wij met piepende banden het regenachtig Turangi uit!
Hoe dichter we bij Waitomo Caves aankwamen hoe meer de zon ging schijnen. En helemaal vrolijk werden we van ons huidige onderkomen. Een geweldig grote, nette, schone (!) kamer en veel faciliteiten rondom. ’s Middags hebben we de Waitomo walk gelopen, zodat we nog een beetje het gevoel hebben dat we een wandeltocht hebben gemaakt. Maar…. Morgen is de echte grote dag! Dan gaan we een tour van 8 uur maken door de grotten van Waitomo. We gaan 100 meter abseilen, zwemmen, klimmen, gloeiwormen spotten en vooral heel veel lol hebben.

Wat een reis zeg. Fantastisch, en wat een winterweer regelmatig. Ik wist overigens niet dat je zo sportief bent. Bedankt voor je kaartje trouwens. Vind ik erg leuk. Geniet nog en tot volgend jaar. Dat klinkt ver weg maar het is het zo.
Groet Edith